ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Όπως ο Ισπανός τραγουδιστής από τα Κανάρια Νησιά, Pedro Guerra, λέει σε ένα από τα τραγούδια του Το σπίτι μου είναι πάνω στη θάλασσα με επτά πύλες, εγώ δεν μένω εκεί πια αλλά με περιμένουν (…)

Τα Κανάρια Νησιά είναι σε σοβαρό κίνδυνο!

Tο θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί την προσοχή σας για τρία λεπτά. Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, José Manuel Soriaέχει πρωταρχική ευθύνη για την υποστήριξη της δραστηριότητας της πολυεθνικής εταιρείας Repsol η οποία μπορεί να καταστρέψει τους Καναρίους Νήσους με την εξόρυξη πετρελαίου. Όπως πάντα, οι κυβερνήτες μας υπαγορεύουν τους νόμους που ευνοούν μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς ενάντια στο γενικό και δημόσιο συμφέρον.

Και γιατί οι Έλληνες πρόκειται να νοιαστούν;

Επειδή το πρόβλημα του πετρελαίου είναι διεθνές.

Επειδή η κρίση στην οποία είναι τώρα η Ελλάδα προκαλείται κυρίως από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που υπαγορεύεται από την οικονομική δύναμη του πετρελαίου…

Αλλά πάνω απ ‘όλα, γιατί στο Αιγαίο υπάρχει επίσης πετρέλαιο, σε μεγαλύτερη ποσότητα, και να αποτρέψει τα ελληνικά νησιά στο εγγύς μέλλον να έχουν το ίδιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι σε μέρη όπου το πετρέλαιο εξάγεται δεν παρέχει πλούτο για τον τοπικό πληθυσμό αλλά μόνο σε εκείνες τις εταιρείες που το εξάγουν.NO_OIL-02

Νομίζω ότι πρέπει κάποτε να σηκωθούμε και να πούμε ΟΧΙ στο πετρέλαιο, επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα οποία είναι το μέλλον για τα Κανάρια και για την Ελλάδα. Αυτή η μέρα έχει έρθει, μπορείτε να βοηθήσετε με την υπογραφή της παρούσας αίτησης προς τα αρμόδια πρόσωπα:

http://www.savecanarias.org/index.php?lang=el

Ελπίζω να μην βρεθούμε ποτέ στις παραλίες της Φουερτεβεντούρα ή της Μήλου, για να συλλέγουμε πίσσα εθελοντικά, αλλά απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά τους… Και σας παρακαλώ, εάν το μήνυμα αυτό σας έχει αποκαλύψει κάτι, μπορείτε να το αναφέρετε.

Φιλιά!

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.cleanoceanproject.org

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s